preskoči na sadržaj
 
SASTANAK STRUČNOG VIJEĆA ŠKOLSKIH KNJIŽNIČARA SREDNJIH ŠKOLA SISAČKO-MOSLAVAČKE ŽUPANIJE
 
           Naša je školska knjižnica bila domaćin prvom sastanku, ove školske godine, školskih knjižničara srednjih škola Sisačko-moslavačke županije u petak, 23. listopada 2009. Na taj je način program obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige i Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica , u našoj školi, postao bogadiji za još jedan događaj.
Na sastanku je usvojen plan i Program rada za ovu školsku godinu  koji sadržava teme kao: Knjižnična dokumentacija u školskoj knjižnici s posebnim osvrtom na Plan i program rada, Knjižnica – ključna poveznica u kurikulu, Očekivani ishodi učenja u knjižnici i mjerila uspješnosti, Čitanje kao dio Knjižnično-informacijskog obrazovanja, Obrada neknjižne građe, Iskustva dobre prakse....
Prof.  i dipl. knjižničarka iz Srednje škole „Ivana Trnskoga“ Hrvatska Kostajnica, BRANKA LJEPOJA, pokazala je koje sve pisane dokumente mora imati jedna školska knjižnica: razne statistike, izvješća, planove i programe rada, pravilnike..
           Vrlo zanimljivo predavanje je održala prof.  DRAGICA JEKIĆ, dipl. ing na temu: „Zrak naš svakidašnji“. Prof. Jekić je pokazala kako dobra i učinkovita može biti suradnja nastavnika struke u strukovnim školama i školske knjižnice: korelacija u nastavi, školska knjižnica (Knjižnični odgoj i obrazovanje ) i stručnih predmeta (kemija).
Zanimljivo je bilo čuti podatke o kakvoći zraka u Sisku i o mjerama koje se poduzimaju  u tom smislu (kako se mjeri, gdje potražiti podatke ...)Prof. Jekić je  govorila i mnogobrojnim projektima i istraživanjima koja je tijekom nekoliko godina provodila u Sisku na ternu kakvoće zraka, zajedno s učenicima.
Na sastanku  su školski knjižničari upoznali svoju novu voditeljicu Županijske matične službe za narodne i školske knjižnice, DUNJU HOLCER.
 
 
 
 
Izvor: Jadranka Gabriša Perkovićpreskoči na navigaciju