preskoči na sadržaj
Djelatnost
Jadranka Gabriša Perković,
dipl. politolog i dipl knjižničarka, stručni suradnik mentor
 
      Kao stručni suradnik školski knjižničar radim od 1992. godine puno radno vrijeme u Školskoj knjižnici i čitaonici Industrijsko-obrtničke škole Sisak. Moj rad u prosvjeti započeo je 1987. godine u Gimnaziji Sisak. Nekoliko sam godina predavala nastavne predmete: osnove društvenih i humanističkih znanosti i politiku i gospodarstvo u svim srednjim školama u Sisku.
     Nakon ukidanja CUO „Norbert Veber“ „slučajno“ sam se zatekla na radnom mjestu školskoga knjižničara, zavoljela taj posao koji i danas radim s mnogo ljubavi i predanosti uz permanentno stručno usavršavanje i napredovanje u zvanju.
     Tijekom svih ovih godina rada u školskoj knjižnici borila sam se za primjerenu verifikaciju knjižničarske struke i prepoznavanje stručnog suradnika školskog knjižničara, ne samo kao nastavnika već i kao knjižničnog i informacijskog stručnjaka - profesioinalca u poslu. Iza mene su vidljivi rezultati rada i aktivnosti u ostvarivanju osnovnih djelatnosti školske knjižnice: a) odgojno-obrazovne,b) knjižnično-informacijske i kulturne i javne djelatnosti.   Rezultati nesebičnog zalaganja na poslu prepoznati su i u mojoj radnoj sredini, a i šire.
     Voditeljica sam Stručnog vijeća školskih knjižničara srednjih škola Sisačko-moslavačke županije od 2001. godine. Aktivna sam i u   Knjižničarskom društvu SMŽ (podpredsjednica drugi mandat) i u Hrvatskom knjižničarskom društvu , Komisija za školske knjižnice (predsjednica sekcije za srednje škole). Članica sam HUŠK-a (Hrvatske udruge školskih knjižničara) , članica Amnesty internationala Hrvatske, raznih povjerenstava itd.

 preskoči na navigaciju