2022-06-07 08:40:56

Dani medijske pismenosti 2022.

Učenici IOŠ Sisak sudjelovali su na  Danima medijske pismenosti 2022. g. i razvijali medijsku pismenost.  1.a na Osnovama računalstva  i 1.a, 1.b, 1.c, 1.d razred  na satu Hrvatskoga jezika.

 

Na satu Računalstva  pogledali su prezentaciju Umijeće uvjeravanja i  upoznali se s različitim vrstama propagande te  tehnikama njezina djelovanja i utjecaju na publiku. Raspravljajući  o onome što su vidjeli, učenici su naveli niz primjera s kojima su se sami susreli i zaključili su da je  moć propagande izuzetno velika. Osvijestili su i vlastitu odgovornost u situacijama širenja neprovjerenih sadržaja na društvenim mreža.

Na  satu Hrvatskoga jezika poslužili su se preporukom u sadržajima Medijske pismenosti i interpretirali animirani film Pjevajuće vešmašine na kojem su analizirali i interpretirali obilježja filmskog jezika. Povezali su temu filma sa svakodnevicom, uočavali i objašnjavali filmska izražajna sredstva, raspravljali o temi i poruci filma te samostalno sastavljali tekst prema uputama. Učenici su razvijali komunikacijske kompetencije i vježbali uporabu uređaja.


Industrijsko - obrtnička škola Sisak