2022-04-22 13:00:15

Projekt "Za odgovorno odrastanje mladih"

Već nekoliko godina u suradnji sa Psihološkim centrom Tesa  naša škola provodi projekt "Za odgovorno odrastanje mladih". Projektom su obuhvaćeni učenici prvih razrednih odjela i njihovi roditelji. Dana 7.4.2022. god. psihologinja Psihološkog centra Tesa,  Ana Pleša, održala je putem Zooma predavanje za roditelje na temu "Uloga roditelja u očuvanju mentalnog zdravlja mladih".

Mladi danas odrastaju u nepredvidivom razdoblju, izloženi su brzim promjenama i susreću se sa različitim izazovima. Da bi očuvali svoje mentalno zdravlje, odnosno da bi se uspješno nosili sa svim izazovima, učenicima je potrebna dobra podrška roditelja i nastavnika. Upravo je psihologinja Pleša u svom predavanju ponudila roditeljima podršku i savjete kako s adolescentima imati zdravu komunikaciju, otvoren odnos, kako postići međusobno uvažavanje i povjerenje, odnosno kako im olakšati nošenje sa svakodnevnim izazovima .

Predavanje možemo povezati sa školskim projektom "Kreativni rad za mentalni sklad " koji provodimo ove školske godine, a kojem je cilj stvoriti temelje za kvalitetno i zdravo školsko ozračje u kojem će se svi sudionici odgojno-obrazovnog procesa osjećati sigurno, ispunjeno i prihvaćeno.

                                                                       Marina Hren, pedagoginja


Industrijsko - obrtnička škola Sisak